barn

Film og børnetøj

Du har måske set samtlige film og serier fra filmstudier såsom Pixar, Disney, DreamWorks og Warner Bros med dine børn?

Film og serier har siden deres begyndelse haft en aktiv indflydelse på mode. Denne indflydelse daterer helt tilbage til 1930’ernes film såsom ”Every Day’s a Holiday”, hvor den primært har haft sine rødder i film for et voksent publikum. Sidenhen har mange ikoniske film været meget til at videreføre nye mode trends. En af årsagerne til dette, er at publikum oftest henter inspiration fra deres favorit karakterer.

En frisk begyndelse

I samme periode lavede Walt Disney deres første animationsfilm med lyd, “Steamboat Willie”, i 1928. I modsætning til de ikke animeret film, havde animationsfilm den gang ikke særligt meget indflydelse på tøjstilen og mode. I selv samme periode begyndte børnetøj og moden langsomt at dukke frem, hvor der i 1920’erne kom farver og mønstre på tøj til børn.

Omkring 1985 blev teenager moden til med film som ”Back to the Future 2”, hvor hovedpersonen Marty Mcfly kan blive set gående med ”fremtids tøj”, når han rejser fra år 1985 til 2015. Efterfølgende film såsom ”Clueless” fra midt 90’erne inspirerede unge til følge samme tøjstil.

Tv-mediet og masse indflydelse

I slutningen af 1980’erne gennemgik animationsfilm en stigende vækst i produktion og popularitet. I midten af 1990’erne kom populære børne animationsfilm og serier såsom ”Pokémon”, ”Batman”, ”Teenage Mutan Ninja Turtles”, ”Scooby Doo”, ”Svampe Bob Firkant”, ”Dragon Ball” mv. Alle disse blev vist på forskellige kanaler på fjernsynet og blev oversat fra sprog såsom Engelsk og Japansk til andre lokalesprog såsom Dansk mv. Fremkomsten af disse og efterfølgende animationsfilm var med til at sætte et større fokus på børnetøj, hvor tøjvirksomheder begyndte at opdage disse films popularitet.

Nye inspirationer

Går du ned i dag i en tøjforretning med børnetøj, vil du hurtigt kunne finde tøj med animationsmønstre fra for eksempel ”Ninjago”, ”Lego”, ”My Little Pony” mv. Sidenhen har film og modeindustrien også fokuseret på ikke animationstøj, hvor børnetøj brands har en indflydelse på, hvordan børnene i forskellige film og serier går klædt.

Er du i tvivl om, hvordan du skal klæde dine børn på, kan du nemt hente inspiration fra film. Men at købe moderigtigt tøj behøves ikke at koste en formue. Det er muligt at købe billigt børnetøj på internettet, hvor du kan finde tøj, som børn også har på i film, serier og på TV.