Erhvervscoach

Hvordan kan en erhvervscoach løfte din bundlinje

Personlig udvikling har gennem de seneste par år vundet tilpas i offentligheden. Dette gælder også inden for forretningsverdenen, hvor mange gør brug af mentorer og coaches. For nogle kan det godt fremstå en anelse ”fluffy”, når de hører ordet ’erhvervscoach’ eller lignende, men der er faktisk en mening med galskaben.

Et moderne pust i en gammel profession

Menneskets psykologi og adfærd har længe været i videnskabens interesse. Forståelsen af mennesket og psykologi daterer går lang tid tilbage. Der findes mange eksempler fra antikkens Grækenland, hvor filosofer såsom Sokrates, Platon, Epikur og mange udformede teorier og koncepter med menneskets adfærd i fokus.

Sidenhen er filosofierne omkring menneskets sind blevet erstattet af psykologi som videnskabelige studium. Moderne psykologi har siden dets formelle etablering, gennemgået en voksende faglig udvikling, der ligger til grund for nutidens forståelse af mennesket.

Coaching er en profession, der gør brug af nutidige værktøjer og indsiger i, hvorfor vi som mennesker gør, som vi gør. Dette gør sig også gældende indenfor erhvervslivet, hvor man til dagligt arbejder med forretningsstrategier, cases, målsætninger og kommunikation med andre mennesker.

Erhvervscoaching

Indenfor forretningsverdenen kan man gøre brug af en erhvervscoach, hvilket er en personlig der besidder både egenskaber i form af forretningsforståelse og viden inden for psykologiens verden. Et eksempel på dette indenfor skønlitteraturens verden er erhvervscoachen, Wendy, der i serien ’Billions’ giver mental vejledning med fokus på performance til karakteren Bobby Axelrod.

En erhvervscoach har fokus på at hjælpe en med at komme i mål med ens forretningsmæssige mål og strategier, herunder hjælpe en med at præstere bedre i sin karriere.

Men man behøves ikke at være en magtfuld milliardær eller rigmand, for at drage nytte eller gør brug af en erhvervscoach. I dag kan man nemlig få hjælp af en erhvervscoach uanset, om man er iværksætter, leder eller direktør.  Der findes mange steder, hvor man kan finde en coach, dog skal man tage højde for at der kan være forskellige i udbud. For eksempel, kan der være findes flere coaches på Google, hvis man søger ’erhvervscoach København’ end i Hundested. Derfor kan det altid anbefales at tage udgangspunkt i sin egen geografi.