Køkkenassistent

Køkkenets ‘jack of all trades’

Køkkenets ‘jack of all trades’

At lave god mad er en nobel profession og en videnskab for sig. Er du en fan af køkken og madlavnings programmer eller set film som ”Burnt”, har du nok hørt betegnelsen ’køkkenassistent’ eller ’køkkenmedhjælper’ før. Hvis ikke du har, er det dét personale der udfører det ernæringsmæssige og forberedende arbejde, herunder rengøring.

Hvem, hvad og hvor?

Selvom det ikke lige er dem, som du oftest ser Gordon Ramsay råbe af i serier som ’Hells Kitchen’, deler køkkenassistenter en del af de samme egenskaber som kokke, opryddede og serveringsmedarbejdere.

De er en vigtig del af mange spisesteders køkkener, da de understøtter en del funktioner. I henhold til kokke, kan man på en måde se dem som gastronomiske ”sygeplejersker”, hvor kokke er ”læger”.

Køkkenassistenter kan arbejde mange forskellige steder, eksempelvis i institutionskøkkener og kantiner i børnehaver, sygehuse, spisesteder og hoteller. Deres arbejde afhænger af det enkelte sted de er ansat, men mange steder ser man køkkenassister arbejde med tilberedning af salatbarer, varm mad og sandwiches.

Strategisk tilføjelse til dit køkken

Driver du et spisested, er du nok bekendt med, at det til tider kan være svært at finde det rette personale eller nok til at dække bemandingen. Køkkenet er den fundamentale drivkraft i ethvert spisested. Det er således vigtigt at have den rigtige og kvalificeret bemanding, hvis køkkenet skal fungere optimalt.

Der kan være mange medfølgende katastrofale konsekvenser i et lidende køkken. En af de store problemer er at ens køkken ikke kan følge med ordene, hvilket vil resultere i utilfredse gæster, der medfører videre til manglende indtjening og et dårligt omdømme. Det er derfor yderst vigtigt at have styr på sit køkken, for at undgå fatale katastrofer for ens forretning.

Lej hjælpende hænder

Det er ikke altid, at man kan ansætte fast arbejdskraft til tiden, vel at mærke, hvis det er akut. Det kan i sådan nogle situationer være gavnligt at gøre brug af en køkkenassistent vikar eller flere. På den måde er dit spisested sikret en god start og optimal bemanding. Denne løsning er også fordelagtigt, hvis der kun er behov for midlertidig arbejdskraft og ikke fast, hvilket kan give din økonomi en lempelse.