Mad men – En serie med drama

Der findes utallige af serier i tv og på nettet, og det kan derfor være svært at vælge, hvilken serie man skal gå i gang med at se. Der er serier til enhver smag, og det er bare at gå i gang med at se dem, inden det er for sent.

Her på tv-afdelingen kan vi klart anbefale serien Mad Men. Serien kan findes på HBO og Viaplay.
Serien tager seeren med tilbage til New Yorks 1960’er og frem efter. Serien tager handling hos et reklameselskab ”Steerling Cooper”, hvor man møder masser af reklamefolk, og får indblik i deres hverdag og deres liv udover i reklameselskabet. Man bliver ledt igennem 7 sæsoner af serien, der hver især indeholder omkring 20 afsnit, af en varighed på 50 minutter. Serien har været vundet flere emmy’er.

Serien tager os med Peggy Olson ind på hendes første dag i Steerling Cooper. Hun skal være sekretær for chefen for firmaets kreative afdeling, Donald Draper. Donald Draper er en mand med mange ting under overfladen. Han har kone, børn og mange penge.

Første gang man møder Donald Draper finder man ud af, at han er meget kvinde glad, selv når han har en hjemmegående hustru, som er husmor. Man får indblik i hans hverdag, og alle de udfordringer han bliver mødt af. Efterhånden som serien udspiler sig, finder man ud af mere omkring Donald Draper, og hvem han i virkeligheden er.

Udover Donald Draper, er der mange andre personer i serien, som også spiller nogle centrale roller. Dem bliver man introduceret til efterhånden.

Når man først er gået i gang med serien, er det svært at slippe den igen. Serien opretholder nysgerrighed hos seerne efter hvert afsnit, og det er derfor ikke nemt, at ligge serien fra sig igen. Det er en serie, man kan se flere gange. Grunden til man kan se den flere gange, er netop fordi der hele tiden er flere detaljer, man kan undre sig over, som man ikke fik med første gang, man så serien.

Noget af det, der også er sjovt ved serien er, at man kan få en idé af, hvordan man levede tilbage i 1960’erne. Tilbage i 60’erne var det tilladt at ryge overalt man var. Det var okay at drikke på arbejdet både inden –og udenfor arbejdstid. Alkohol spillede en stor rolle dengang. Det er blandt andet noget af det, man kan reflektere over i dag, når man ser serien, og se hvordan tiden og tingene har ændret sig. Det er serie der er 100 procent værd at se.

Så ved man endnu ikke, hvilken serie man skal sætte se, så er Mad Men et rigtig godt bud. Specielt hvis man er ude efter drama, spænding, kærlighed, ulovligheder og meget mere.

God fornøjelse med serien!