Arv – En sentimental vurderingssag

Har du mistet en nærperson og befinder du dig i den situation, hvor du står tilbage med en arv og minderne tilbage af vedkommende? Føler du dig handlingslammet og brug for vejledning, så læs med her.

En tung periode

Det er ikke altid let at skulle tage stilling ti en afdød persons ejendele, som man står til at arve. Har man haft et tæt bånd til vedkommende, kan det være umådeligt svært at skulle tage stilling til, hvad man skal gøre med de ejendele man står til arve.

Det kan særligt her være ubehageligt eller vække stærke følelser hos én at skulle tage et gensyn og gå igennem den afdødes ting, hvis man ikke ønsker at beholde enkelte dele eller hele arven, men derimod smide ud eller sælge dødsboets indhold. Der kan være mange personlige årsager til hvorfor man ikke ønsker ejerskabet over arven eller dødsboet.

En ting man her bør afklare med sig selv er, hvis du vil sælge en genstand eller hele dødsboet, gør dig ikke til en depotjæger eller til et dårligere menneske. Det er nemlig en måde at komme videre på med sit liv, samt en måde at få gavn ud af ejendelene ved at videregive det til en interesseret part.

Få hjælp af professionelle

Står du til at arve antikviteter eller en værdigenstand af et særligt mærke, som du ikke ønsker at beholde, kan det være en fordel at få den vurderet og eventuelt solgt videre. Det kan dog være svært at vurdere en given effekt korrekt, særligt hvis man ikke har noget indsigt i dets marked og/eller påføre genstanden en stor sentimental værdi. Som udgangspunkt, hvis et objekt eller hele dødsboet frembringer en stærk følelse i dig, kan det kun anbefales at søge hjælp fra professionelle.

Der er her særligt tale om dødsborydder, som personer der tilbyder særlige ydelser i form af rydning og vurdering af dødsbo, samt en række andre tjenester, afhængigt af virksomheden. Du kan hertil få hjælp til at få en vurdering af særlige genstande du står til at eje. De har nemlig oftest et kendskab til videreformidling og salg af særlige genstande og antikviteter.