Bag om film og serier i Tv’et 

  • 21. december 2020
  • /
  • Skrevet af:

At se en god film eller følge med i en god serie, er en af de bedste måder at slappe af på. Det er her mange mennesker afstresser fra den travle hverdag. Og med streamingtjenester som Netflix og Viaplay, er det i dag en helt integreret del af vores liv at kunne slappe af foran Tv’et til en god serie eller film. Men hvordan går en film eller serie egentligt fra bare at være en idé til at være tilgængelig for os på tjenester som Netflix og Viaplay? 

Mange personer er involveret

Først og fremmest, når en film eller en serie skal gå fra idé til virkelighed, så er der rigtigt mange mennesker involveret. Som i rigtigt mange. Vi kender alle sammen til når filmen er slut og vi går ved rulleteksterne. Alle disse rulletekster beskriver de personer, som har været med til at skabe filmen eller serien. Og hvis du blandt andet har set nogle af Marvels film, hvor der altid er en sidste men betydelig del af handlingen efter rulleteksterne, så ved du også, at disse kan tage ufatteligt lang tid.  

Stor bemanding er lig med stor administration

Når der er så mange mennesker involveret og beskæftiget under udarbejdelsen af en film og serie, er det også vigtigt at huske på, at de har forskellige ansvarsområder og vigtighed for det endelige produkt. Dette er naturligvis skuespillerne, som oftest er dem, som tager sig bedst betalt, men det er også instruktørerne, forfatterne, producerne, komponisterne, stylisterne, statisterne, kameramændene, redigering efterfølgende og meget mere, som er med til at gøre filmen eller serien til en realitet. Alle disse kontrakter kan være svære at håndtere, hvilket er derfor, at alle film eller serier også har en stor administration tilknyttet, som kan stå for blandt andet kontrakthåndtering, lønninger og meget andet.  

En nødvendighed i dag

Det kan for den normale person lyde meget voldsomt, at der er så mange folk tilknyttet udarbejdelsen af blot én film eller én serie, men det er i dag en nødvendighed. I takt med, at der kommer så mange film og serier hvert år, og at vi alle har adgang til dem på vores TV, så er de nødt til at være af højt niveau før folk gider se dem.

Der går som du kan se rigtig meget forud for en god film, men det er også en af livets små glæder, at kunne hygge sig med godt TV derhjemme.