Fast and the furious

Fast and the furious filmene og hvorfor de faktisk er gode

Mange er imod Fast and the furious filmene. Flere siger ”Handlingen er dårlig og er det er den samme hver film”, ”De handler ikke om noget udover action”. Men stadig er der udgivet 14 film i franchisen, med planer om at der skal udgives mange flere.

Handlingen

Filmene har skiftet fokus over de senere år. Men de handler i bund og grund om et hold af mennesker, der hver især er specialiseret indenfor noget. Én er hacker, én er exceptionel god til at køre bil, én er stærk osv. Der opstår et problem og de skal løse problemet – kort fortalt. Især ved at benytte sig af lækre og hurtige biler løser de problemerne. I de senere år er filmene blevet mere som en ’almindelig’ action film, med nyerhvervede skuespillere som The Rock, Jason Statham, Idris Elba, samt andre store action skuespillere på rollelisten som Vin Diesel og Ludacris.

Tragedien der øgede omtalen til franchisen

D 30. november 2013 døde Paul Walker, der var hovedpersonen i alle filmene op til hans død. Han døde i en trafikulykke. Døden fik ekstrem stor medieomtale, og Fast and the furious var gode til at skrive ham ud af filmene på en respekteret og sympatisk måde. Især er der en scene, der er kendt verden over, hvor han er ude og køre med Vin Diesel i hver deres bil. Vejen skilles og de kører hver deres vej, hvorfor sangen ”See you again” afspilles.

Mindsettet

Fast and the furious er som sagt på 14 film. Og der er en grund til at det har være muligt at lave 14 film. Det er fordi omsætningen på filmene er i orden, og at franchisen har vundet grund hos den gængse biograf-besøger. Men folk forventer ikke en film ala Shawshank Redemption, Den grønne mil, eller lign. Det er en actionfilm med fart over feltet, med store og seje skuespillere, der viser muskler og actionskills. Så gå ind og se filmen med det mindset, og du vil opleve at den er superfed.

Bilerne

Bilerne er og bliver et af salgstrickene. Der er alle typer biler. Her medfølger nogle af bilerne:

  • 1999 Nissan R34 Skyline GT-R.
  • 1970 Dodge Charger.
  • 1995 Toyota Supra Turbo MkIV.
  • 1995 Mitsubishi Eclipse.
  • 1993 Mazda RX-7.
  • 1970 Dodge Challenger.
  • 2013 W Motors Lykan HyperSport.
  • 1967 Nissan Powered Mustang.

Og hvis du kører rundt i en Toyota Aygo og drømmer om en af ovenstående – så smut ned til dit lokale Autoværksted i Glostrup og få dem til at lave en mindre opgradering ?