Har Corona udviklet en ny arbejdsmetode?

Verden har gennem det seneste år, været ramt af Covid-19 pandemien. Det har betydet at flere lande, har haft restriktioner som borgere og virksomheder har måtte tilpasse sig. Flere og flere mennesker, har været tvunget til at arbejde hjemmefra. Millionvis er børn og voksne er blevet tvunget til at bruge nutidens teknologi og det har nu skabt en debat, om sådan noget som arbejdspladsen kan være mere fleksibelt, end bare at være på et kontor 8 timer om dagen.

 

Hvad kan det betyde for børn?

Mange børn i grundskolen er ikke meget for fjernundervisning. Mange skoler har Notelocker, hvor skolecomputere står og venter på at blive benyttet af børnene. Nu hvor den digitale verden har fået hånden over den nye generation af børn, hvad er så grunden til, at de ikke er den store fan af fjernundervisning? Er det underviserne som ikke er godt nok forberedte, er det en begrænsning at kunne få hjælp, er det biologisk, at man som ungt menneske har svære ved at holde fokus 6 timer foran en skærm, eller er det en bladning er alt det ovenstående?

 

Hvad kan det betyde for en i erhvervslivet?

Har teknologien gjort det overflødigt, at alle skal møde op på en arbejdsplads? Nogle vil mene at det er en fordel, at kunne styre sådan noget som regnskaber hjemmefra, mens andre måske laver mere, hvis de er omgivet af deres kollegaer. Alle nye koncepter tager tid at implementere, måske har denne pandemi været startskuddet på en ny ære, til arbejdsmarkeder over hele verden? Det er bestemt noget som man kan gisne om, men der er virksomheder, som kan finde det attraktivt, at spare penge på, forplejning, leje osv. ved at køre det hele online.

 

Måske om 20 år, vil vi se en generation af unge voksne, som har købt sig ind på ideen om, at kunne arbejde mere hjemmefra, for at spare penge og tid. Teknologien er der allerede nu til en berettigede debat og overvejelse om emnet.