Better Call Saul: Et succesfuldt Spin-off

Skaberne Vince Gilligan og Peter Gould har gjort det igen. De har endnu engang skabt en prisvindende serie, der får seerne til at elske den uden lige. Som en del af Breaking Bad universet har de to genier skabt en såkaldt spin-off serie om den kække advokat ’Saul Goodman’, der spilles af Bob Odenkirk. Serien hedder ’Better Call Saul’ og handler om advokatens rejse til Albuquerque og hvordan han ender med at være den vigtige brik i det juridiske spil for Walter White og Jesse Pinkman i Breaking Bad.

 

Rejsen fra ussel småkriminel til stjerneadvokat

Serien ’Better Call Saul’ fortæller os om den omfattende fortid for advokaten inden hans tid med Walter White og Jesse Pinkman begynder. Saul Goodman, hvis rigtige navn i serien er James McGill, starter sin juridiske rejse i kopirummet hos sin brors succesfulde og prestigefyldte advokatfirma, hvor han laver scanning af dokumenter og kopiarbejde dagen lang. Hvad han ikke fortæller sin bror er, at han har taget sin eksamen i al hemmelighed og bliver nu en fuldmægtig advokat. Saul finder hurtigt et snævert område inden for juraens verden, hvor han kan få en masse kunder, men i forbindelse med hans tidligere lette omgang med loven, finder han hurtigt ud af, at penge der kan tjenes uden at oplyses til skattevæsnet, er noget sjovere.

 

Han bruger sin jura-baggrund til at beskytte og associere sig med småkriminelle. Men i takt med seriens udspil, bliver disse småkriminelle blot større og større. Hans rejse ender, som vi ved fra ’Breaking Bad’, med at lede ham til at være en korrupt advokat, der kan hjælpe med alt lige fra hvidvaskning af sorte penge, et omfattende netværk af lejemordere og evnen til at kunne skaffe hvem som helst en ny identitet. Der er ingen tvivl om, at skaberne bag de to prisvindene serier, har gjort det igen: de har skabt en medrivende serie i et i forvejen fantastisk univers.