Film til sommerhusferien

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at danskerne så småt begynder at overveje deres planer for den kommende sommerferie. Mange danskere vælger at tage en tur til udlandet. Ned til syden på en chartarejse for at nyde de eksotiske strande, den anderledes madkultur og de interessante kulturmøder. Mange andre danskere synes, at det bedste sted at tilbringe sin sommerferie, er lige her i vores kære hjemland.

 

”Intet slår en dansk sommer”

Hvad end man er til rejserne sydpå eller til de stille og rolige ferier herhjemme i vante rammer, så er alle danskere nok enige om, at når den danske sommer er bedst, er den rigtig svær at slå. Hvis vi går en rigtig god og varm sommer i møde i Danmark, kan det helt sikkert forventes, at mange danskere undlader at bestille, eller måske endda afbestiller, deres rejser sydpå for at finde et sommerhus i Danmark at tilbringe dele af sommeren i. Det er set før og vi kommer formentlig til at se det igen, såfremt det er tydeligt, at den danske sommer holder det gode vejr.

 

Men uanset om du er i sommerhus her i Danmark, eller du er taget ned til syden, så kan de måske være meget rart at have noget at tage sig til om aftenen når solen er gået ned. Sommerhusferier giver naturligvis gode muligheder for at spille brætspil eller kort, men måske man nogle aftener bare føler for at læne sig tilbage i sofaen med en god film enten for hele familien eller måske til de voksne kun. Uanset hvad, så får du vores bud på film, du kan se i din sommerferie lige her:

 

Familiefilmen:

Shrek – 2001

En rigtig klassiker af en film for både børn og voksne. I et univers mange klassiske karakterer fra de gamle eventyrer optræder, ser vi en meget atypisk og utraditionel karakter, der med sin direkte tone og manglende pli, giver et godt grin på læberne for hele familien. Og skulle man være interesseret, så er der faktisk lavet helt op til fem film med denne geniale trold og hans eventyrer.

 

Komediefilmen:

Hangover (part 1-3) – 2009-2013

Hvis man er i humør til de lidt sjovere og måske mere voksne film, der kan bringe smilet frem på læberne, er Hangover trilogien det helt rette valg for dig. Med tre vildt forskellige karakterer og det samme overordnede plot gennem alle tre film, er man sikker på en god griner samt også spænding. Dette er et oplagt valg til en (eller flere) komedie film, der udfylder det eneste formål med en komedie film: at få dig til at grine så tårerne triller.

 

Filmen baseret på virkelige hændelser:

Catch Me If You Can – 2002

Selvom nogle måske kan relatere til hændelserne i Hangover-filmene og vil påstå, at dette er baseret på virkelige hændelser, så hører de nok ikke helt ind under samme kategori som denne. Filmen vi anbefaler her, er en fantastisk film med ingen ringere end Leonardo DiCaprio og Tom Hanks i hovedrollerne. DiCaprio er en ung fyr, der rejser verden rundt og lever de gode liv i 1960’erne ved at forfalske checks og snyde sig til rigdom og succes. Hanks er politimanden, der jagter DiCaprio i filmen. Hvis du er til film, der er baserede på virkelige hændelser samt med absolut verdensklasse skuespillerpræstationer og instruktion (Steven Spielberg), så er denne film et must-see.

 

Det var blot et par forslag til, hvad du og familien kan se i løbet af sommeren. Så når vi engang når sommerferien og I er ved at tage af sted fra arbejdspladsen Novenco, så har i allerede planlagt, hvad der skal ses og på hvilke dage. Den ovenstående liste bygger på redaktionens egne præferencer og holdninger.